Vilken vecka – intervjuer, London, mässa

I slutet på förra veckan bokade jag en enkelbiljett till London. Normalt brukar jag vilja veta när, hur och att jag kommer hem innan jag åker någonstans, men med personlig utveckling som ursäkt så blev det en enkelbiljett den här gången.

Förklaringen är enkel; det var viktigt för mig att åka just i måndags, av två orsaker:
TFM&A-mässan började på tisdagsmorgonen och jag hade tid för intervju tisdag eftermiddag!

Jag har bara bott & jobbat i Sverige, och trots att jag spenderat 5 år med att prata engelska varje dag så var jag ordentligt nervös inför intervjun. De senaste månaderna har jag nämligen knappt pratat engelska alls och har märkt att jag stakar mig när jag börjar. Ve och fasa! Som tur är kom flytet tillbaka rätt snabbt och jag lyckades nog göra ett bra intryck på intervjun. Nästa vecka får jag veta om det var tillräckligt bra!

TFM&A-mässan var också bra att få chans att delta på, men redan i registreringsförfarandet ställde arbetslösheten till problem. För vilken titel har du, och vilket företag jobbar du för, när du är arbetslös? När jag jobbade brukade jag ofta gå på frukostseminarium o dyl för inspiration, input av nya idéer etc. Som nybliven arbetslös kändes det extra viktigt att hålla ångan uppe, fortsätta i samma stil och hålla mig à-jour med vad som händer där ute. Men anmälningsformuläret sätter alltid stopp!

Eftersom det ofta handlar om att sälja något, så förstår man varför företagen inte vill ha dit människor som inte har ett annat företag och en budget i ryggen. Men faktum är ju att väldigt många är arbetslösa en kort tid och att de snart kan sitta på ett företag som skulle bli en fantastisk ny kund. Har man då skadat varumärkesrelationen med den individen under dennes arbetslöshet kan det kanske få motsatt effekt?

Det ska tilläggas att de man träffar, om man väl anmäler sig, generellt är väldigt trevliga och att det ändå är väldigt sällan deltagarlistorna följs upp med försäljningssamtal.

För TFM&A skrev jag företag “TBD” och titel “Marketing Manager looking for new opportunities”
Hur gör ni på ditt ftg när ni anordnar event? Och hur gör du som arbetslös när det är nåt jobbrelaterat event du vill gå på? Kommentera gärna!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *