Video: Lögner online

Idag har jag haft TED talks dag. Jag hittade fler intressanta som jag delade med mig av på Twitter, men den här tror jag kan vara intressant även ur ett jobbsökarperspektiv. I princip så visar det sig att vi ljuger mindre online än i telefon och att traditionsenliga CV:n innehåller mer lögner och skarvningar än folks LinkedIn-profiler.

I sak tycker jag inte att det här är så konstigt, transparens är ju en av de fina sakerna med social media och ingen vill väl bli avslöjad som lögnare. Men det är ju trevligt att datan finns de dagar internet mest känns som överbefolkat av spammare och andra skrupelfria personer vars hobby är att lura diverse algoritmer 😉

Kolla själv, och skriv gärna ner dina tankar i en kommentar!

Jeff Hancock: The future of lying

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *