Två intervjuer och trasig telefon

Vilken vecka det varit! I torsdags och fredags var jag ju på Eget Företag mässan och lyssnade på bra föredrag. Och igår hade jag TVÅ intervjuer på samma dag! Det gör ju under för nervositeten när man inte kan fokusera på en tjänst och ett företag.

Jag gick alltså och la mig rätt glad igår. Eller snarare, jag kunde gjort det, om INTE. På väg till sovrummet tappade jag min nya Samsung S4 Mini i golvet och halva skärmen svartnar. Den halvan där tangentbord, siffror för pinkod och ALLT annat viktig sitter. Ni förstår paniken (hoppas jag)

Jag tackade för att det hände efter intervjuerna och inte dan innan, men ändå. Det går inte att vara arbetssökande och inte nås per telefon!!

Här uppstår något intressant. Man har ingen telefon att ringa med och måste därmed förlita sig på info på nätet. Förvånansvärt få mobiltelefonreparatörer verkar ha fattat detta! (gratistips till alla entreprenörer som läser) Men en aktör dök upp på de flesta av mina sökningar: ifon.se / nordicservice.se /Nordic Mobile Service.

Jag litar generellt inte på någon aktör inom mobilbranschen, men jag MÅSTE laga mobilen snabbt och ifon.se var de enda med tydlig prisinfo, tydligt att de kunde laga fort (på en timme) och en webbsajt som ändå verkade vara från den här sidan 2005.

Sagt och gjort! Jag begav mig till butiken på Hornsgatan. När de inte hade reservdelar ringde butiken på St Eriksgatan och kollade att jag kunde åka dit. Så nu sitter jag på ett fik vid St Eriksplan och väntar på att den där långa timmen ska gå.

Jag återkommer med slutrapport när jag hunnit testa den “nya” telefonen.

3 Comments

 1. Linn

  Nu har jag testat kamera, sms, twitter och pratat i mobilen. Allt funkar utmärkt! Håll en tumme för att den håller mer än 2 månader nu 😉

  Reply
 2. Josefin

  Har läst igenom din blogg här och verkligen förstår din situation. Tycker det verkar konstigt att ingen anställer dig för du verkar vara en toppentjej med lång utbildning och lång erfarenhet! Jag var arbetslös och inskriven på AF i 9 månader och under den tiden fick jag inte en endaste intervju, dock fick jag en praktik och en starta-eget-kurs. Sedan fick jag starta-eget-bidrag. Nu är det slut och den 1:a oktober skrevs jag ut ifrån AF. Konstigt nog så jag har varit på två intervjuer sedan jag skrev ut mig ifrån AF. Lite kul måste jag säga. Och nu är jag i den där väntan på intervjusvaret som verkar såå lång. Hoppas det dyker upp ett jobb för dig snart!

  Reply
  1. Linn Lindström (Post author)

   Tack för din kommentar Josefin!

   Visst tycker jag också att det är skumt att det ska ta sådan tid att hitta ett nytt jobb, men jag har träffat flera kompetenta människor som också gått arbetslösa länge! Det blir tydligare och tydligare att arbetsmarknaden som helhet inte mår riktigt bra 🙂

   Kul att det rör på sig för dig! Det är ju en fantastisk möjlighet att kunna starta företag, men såklart ingen enkel sak.

   Och visst känns väntan på intervjusvar alltid fruktansvärt lång! Det är en av lärdomarna jag tar med mig från arbetssökandet nästa gång jag ska anställa någon.

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *