Start with why

Nu när jag letar efter nytt jobb letar jag inte efter en speciell titel eller en speciell bransch. Istället letar jag efter ett företag som “känns rätt”, där min bakgrund tillför något och där jag ser att jag kan fortsätta utvecklas.

Jag har alltid sagt att den dan man har söndagsångest så är det dags att byta jobb. Jag har också alltid sagt att jag inte vill ha “ett jobb” – ett jobb är nämligen det man gör för att få pengar till hyran, medan man tänker på det man egentligen vill göra.

Ska villigt erkännas att det inte är alltid jag har lyssnat på mina egna råd! Men nu har jag en clean slate och därmed en chans till att göra rätt 🙂

Jag är inte heller ensam om att tänka i den här banorna, och det är ju alltid en lättnad.

Kolla tex den här videon med Simon Sinek:

Kom ihåg: “People don’t by what you do, they buy why you do it”

Igår hade jag också förmånen att få lyssna på Stefan Hyttfors på ett seminarium hos Acando.

Jag hade hört en version av föreläsningen innan, inspelad på Webbdagarna, men fann den ändå lite mer inspirerande live. I brist på live, här är inspelningen:

Kom ihåg: “Framtiden blir inte som idag och lite mer!”

Stefan ger exempel på värdedrivna företag i de 5 olika generationsskiften som han menar finns. Värdedrivet är inte det samma som alturistiskt, det handlar inte om “non-profits”, och som Simon Sinek säger “profit is not a why, it’s a result”. Jag tycker att vinstdrivande organisationer som är värdedrivna är otroligt intressant! Stefan nämner företag som Google, Zappos, banken Simple (i föreläsningen igår) och Toms. Vinstdrivande företag som alla försöker hitta en ny vinkling på företagande. Hur nära värdedrivet och varumärke ligger varann kan vi gå in på någon annan gång, men grunden är enkel:

Jag förstår VARFÖR ni finns, jag tror på er vision och jag vill hjälpa er nå den!

Så vill jag känna för en arbetsgivare!
Så vill jag också känna som kund till ett företag (men då är jag mindre kräsen).

 

4 Comments

 1. Mats Kempe

  Skitbra. Verkar alltid bli inspirerad av dina videolänkar…

  Reply
  1. Linn Lindström (Post author)

   Tack Mats! Ska göra mitt bästa för att se till att det fortsätter så 😉

   Reply
 2. Pingback: De finns på riktigt | LinnLetarJobb.se

 3. Pingback: Samspelet mellan intern och extern motivation | LinnLetarJobb.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *