Putsa upp ditt CV med en onlinekurs

Har du jobbat med samma sak länge, eller har du kanske, som jag, jobbat med ganska mycket olika saker och är orolig att arbetsgivarna ska uppleva dig som spretig?

Ett sätt att knyta ihop olika erfarenhet till lite mer av en röd tråd kan vara att gå en kurs. Som arbetssökade är man kanske inte i den bästa situationen för att börja titta på kurser från skolor som t.ex. Berghs, IHM etc. Men räddningen är inte långt borta! Kolla in de här sidorna – kanske finns det något som skulle göra sig fint på CV:t (eller, som kanske ger dig lite inspiration och ny energi i jobbsökandet)

Coursera
Fick tipset av en kompis i somras. Extremt intressant idé! Just nu deltar jag i en kurs som har 77,000 anmälda studenter (tänk dig den föreläsningssalen). Många av kurserna är inom matematik, IT och “computer science”, vilket inte riktigt är min kopp te – men det finns en del inom Business, ekonomi och dylikt. Kurserna leds av universitetslektorer. Helt gratis, helt otroligt! Och du får diplom!

Inbound Marketing University
Jag gick den här kursen första gången den gavs, då var det en 2-veckors kurs med föreläsning varje kväll (förmiddag i USA). Nu finns det videos du kan kolla på när som helst. Antingen lär du dig för att det är kul, eller så skriver du “provet” och får ett diplom.

Babbel
Språk är ju alltid roligt! Babbel finns som app också, och erbjuder en freemium-modell. Man prenumerar per månad, och trots att det inte är jättebilligt så är billigare (och smidigare) än att gå en kvällskurs.

Har du gått någon onlinekurs? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *