Om du letar jobb kan du leta efter en bra chef

Jag kanske har haft “tur” för jag har aldrig funderat ordentligt på hur en bra chef ska vara. Vad vill man ha ut av en chef?

När jag var 20 arbetade jag på kontor 4,5 dag/vecka och på nattklubb 2 kvällar/v. Det gjorde att min dygnsrytm var lite si och så. Chefen jag hade på kontoret brukade med jämna mellanrum ringa mig på morgonen för att kolla att jag var vaken. Hen var en bra chef på många sätt (trodde på mig, gav mig nya arbetsuppgifter, lät mig ta ansvar utan att mikro-managera) men jag var ung och hade inte haft så jättemånga chefer – trots det insåg jag vilken guldklimp hen var för att hen valde att agera väckarklocka istället för att leta efter ny -morgonpigg- personal.

Jag läste en artikel om hur en dålig chef ska vara och insåg att jag varit med om många av de punkterna i mina anställningar, och jag betvivlar att jag är ensam om det.

Så mitt råd; när du ändå letar jobb – leta efter en bra chef!

Läs gärna hela artikeln här: Så här blir du en riktigt dålig chef

Läs gärna min gästbloggpost hos Talangbanken Att söka rätt jobb så får du tips på hur du gör för att börja “hitta rätt”.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *