Nytänkarna inom kompetensförsörjning

Att söka jobb är väldigt intressant för en nyfiken person som jag! Det skapar också en del frustration för en otålig person som jag.

Därför är det så roligt när jag hittar nyskapande, innovativa företag som försöker förbättra rekryteringsprocessen för både arbetssökande och arbetsgivare!

Imorse var jag på frukostseminarium hos ett sådant företag, Performance Potential.
De arbetar med att ta fram VerksamhetsDNA hos företag och ArbetsrelateratDNA hos personer för att sedan matcha dem baserat på t.ex. värderingar, tillvägagångssätt och kommunikationsstil. Söker du jobb har du nytta av att undersöka dina värderingar så att du väljer att söka dig till rätt typ av företag, alternativt som diskussionsunderlag innan du kliver in i en ny roll. Du kan också använda profilen i utvecklingssyfte på en nuvarande arbetsplats.

Ett annat företag som vill underlätta matchning och kontaktskapande är Talangbanken. En nystartad sajt där man själv lägger in en eller flera CV-liknande talangprofiler och väljer att synliggöra dem bara för potentiella arbetsgivare, för alla i nätverket eller helt öppet och sökbart via Google. Söker du jobb lägger du enkelt upp profiler för de olika jobb du kan tänka dig och fokuserar på de saker du vill att potentiella arbetsgivare ska veta. Lägg sedan profilen “öppen” så att Google kan work its magic (och du har dubbla chanser att bli hittad). Du kan också länka till LinkedIn eller hemsida/blogg direkt från profilen.

En annan intressant idé står sajten Somewhere för. Här öppnar både företag och personer upp för den berömda “förutsättningslösa” kontakten. Somewhere är baserat i Berlin och även en del om företag i Stockholm hittat dit upplever jag att händer för lite för att det ska vara ett bra ställe att hitta jobb på. Men idén är god, så ta en titt, det finns spännande företag i både Berlin och London att interagera med om man vill det!

Har du några fler förslag på nytänkare inom kompetensförsörjning? Skriv gärna en kommentar eller kontakta mig!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *