Ny upplevelse på arbetsförmedlingen

I förra veckan var jag kallad till intervju på arbetsförmedlingen. En kommunikationsbyrå sökte projektledare och en arbetsförmedlare ringde upp mig efter att ha hittat mitt CV i AFs databas.

Mötet bestod av en företagspresentation med efterföljande personliga intervjuer och ca 10 kandidater skulle delta.

Först och främst var jag imponerad över handlingskraften hos arbetsförmedlaren (min egen handläggare får jag inte ens svar på mail ifrån), men också aningen förundrad över varför en arbetsgivare väljer att rekrytera på det sättet. Väl på plats var det aningen förvirrat då personalen som mötte mig inte visste var företagspresentationen skulle vara. Det var dock väldigt intressant att få en företagspresentation direkt av ägaren, som då kunde fokusera på det hen tyckte var viktigt för en blivande anställd att veta.

Dessutom var väntan på intervjun inte så obekväm och långdragen som jag hade befarat. Jag försökte prata med de andra som var där, involvera alla i samtalet – även om vi alla tävlade om samma jobb. Företaget gjorde dessutom sitt bästa för att köra korta intervjuer först och sen efter kort överläggning be vissa att stanna.

Kanske var det för att annonsen i det här fallet var aningen felformulerad, eller kanske var det för att magkänslan fungerade ganska bra i det här fallet, men de flesta sökanden hade en klar bild av vad företaget sökte och huruvida det var vad de kunde erbjuda, efter bara 5-10 minuters intervju. Ett effektivt sätt att anställa verkar det alltså som.

Och hur gick det för mig? Inget jobb, främst eftersom de sökte en säljare som också kunde projektleda och hade ett intresse för kommunikation och marknadsföring. Men i höst vill de eventuellt anställa en kommunikatör som kan projektleda, så de behöll mitt CV.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *