#LUCKad morgon med Johan Lange

Morgonen bjöd på frukostseminarium med Johan Lange. Om hans bok “LUCK – konceptet för hållbart ledarskap” och idéerna bakom den, men också om åhörarnas utmaningar och möjligheter.

Av mina anteckningar att dömma så finns det mycket intressant  från morgonen jag kan dela med er men idag nöjer jag mig med PAJAS-modellen som Johan berättade kort om.

Tänk på situationer i livet och arbetslivet där du klivit in och tagit tag i saker. Vilka actions/aktiviteter har du gjort? Vilka slutsatser kan du dra av dig själv från det?

Jag tänker så här: (Privat situation+Action)+(Jobbsituation+Action) = Slutsats

Det viktiga är att se på hela livet och inte begränsa sig till om man lyckats på jobbet eller inte! Johan höjer också ett varningens finger för att sätta ribban för högt, aktiviteter med OK resultat räknas också. Jag kommer definitivt testa det här – liksom med kompetensblomman ger det en bredare bild av personen! Nåt jag ev kan använda mig av i nästa ansökan.

Men det fina med sådana här tillfällen är ju inte bara kunskapen man får under själva seminariet utan diskussionerna innan och efter – nätverkandet helt enkelt – och alla tankar det väcker!

Under samtalet efter pratade jag t.ex. med en retorikkonsult med utmaningen att nå ut och som dessutom var självutnämnd novis på sociala medier. Mitt hjärta slog dubbla slag av lycka och snabbt försökte jag hjälpa till med början, med en idé om nästa steg. I det här läget älskar jag att inte vara konsult – jag behöver inte känna att det egentligen är debiterar tid, eller att personen jag pratar med tror att jag försöker “sälja på honom något”.

Samtidigt har man som konsult såklart en enorm möjlighet här. Att bjuda på sin kunskap, att ge en inblick i hur man jobbar och att på så sätt bygga tilltro. Johan nämnde för övrigt att alla organisationer bör bjuda potentiella kunder på en timme gratis, så att kunden vet vad hen ger sig in på! Free och freemium visar om inte annat på att människor uppskattar sånt.

Förresten, om du inte orkar vänta på min nästa bloggpost kan du se hela videon från frukostseminariet här!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *