LinkedIn – what is it good for?

Använder du LinkedIn? Såklart du gör! Men hur använder du LinkedIn?

Om du är som jag så  försöker du verkligen! Du ser till att “connecta” med människor du jobbat med och träffat i affärssammanhang. Du är också medlem i flera grupper som verkar intressanta. Och du testar nya funktioner, som “Endorse”.

Men där tar det stopp. När du får uppdateringar från dina grupper blir du mest irriterad – vissa kommer för ofta, andra är för överhoppade med “self promotion” och ytterligare några innehåller egentligen ingen diskussion, bara länkar till artiklar som du måste klicka 3-4 gånger för att komma åt.

Räds icke, det finns hjälp!

Börja med att stänga av alla notifieringar från dina grupper! Behåll eventuellt 1 på veckobasis. Det här tvingar dig att interagera med grupperna när det passar dig – och det säkerställer också att du är på humör att göra det när det väl händer!

Sen klickar du runt lite på “Endorsements” och ger några av dina kontakter endorsements på ord du tycker stämmer in på dem! Om du saknar några kan du även skriva in egna genom att gå till deras profil.

Du kan också läsa “Are you using LinkedIn the way you should?” som jag skrev i våras 😉

Om du är superdedikerad till att få ut mer av LinkedIn kan du också läsa den här artikeln om 5 sätt att utöka sitt nätverk.

Redo? Då gör vi det bästa av LinkedIn tillsammans!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *