Jag är alumn

Jag har pluggat på universitet, närmare bestämt Stockholms universitet, Södertörns högskola och Mälardalens högskola. Jag; som valde gymnasielinje efter devisen “Dagen efter studenten ska jag börja jobba”.

Det gjorde jag förstås; jobbade alltså! Men redan 2 år in i arbetslivet började jag min första universitetskurs.

Jag visste inget om den akademiska världen, mina föräldrar har knappt gått ut gymnasiet, och när första föreläsningen bestod av 200 elever i en sal och en gammal professor som bakom en pulpet monotont levererade ord som diskurs och vetenskaplig metod, ja då var det nära att jag grät.

Men jag pallrade mig till nästa lektion och mötte då Christina Davisson, varpå jag förstod att inte alla akademiker vara malande tråkmånsar klädda i manchester!

Så jag sökte mig vidare och hamnade på Södertörn, men eftersom jag envisades med att bara söka enstaka kurser och sky alla studentikosa uttrycksformer skapade jag mig aldrig någon gemenskap och saknade det väl heller aldrig.

Alltså skulle det dröja tills NU innan jag insett att jag ju faktiskt är alumn! Inte förrän jag i en intervju fick frågan om studieintyg hittade jag, i min jakt på dem, alumnnätverk på varenda skola!

Och direkt hittade jag ett frukostseminarium att anmäla mig till! Jag vet ju ännu inte vad jag ska förvänta mig, men kanske finns det fler outnyttjade källor till nätverkande som jag missat! Vilka sammanhang använder du dig av för nätverkande och kunskapsinhämtning?

1 Comment

  1. Pingback: Frukostseminarium: Ledarskap och förändring | LinnLetarJobb.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *