Hur kan jag bidra?

Nu har jag sökt jobb på heltid i en månad. Det är verkligen inte lång tid i jobbsökartermer, och jag erkänner att tiden har gått fort. Men när jag säger heltid så betyder inte det att jag lagt 8 timmar om dagen på att skriva ansökningar! Däremot har jag bloggat, nätverkat, gått på frukostseminarier, läst och funderat på vad jag vill och skrivit ansökningar under säkert 8 timmar per dag! Och jag började ju söka lite jobb redan i somras, så vissa saker har jag hållt på med sen innan jag slutade på mitt förra jobb.

Det är dock redan motigt att mötas av tystnad från potentiella arbetsgivare. Eller att mötas av ett standardbrev där det står att de anställt någon annan (ganska självklart om det kommer månader efter du skickat en ansökan 🙂 ) Jag har redan mött andra arbetslösa som förlorat sin gnista, som nästan suckar när de pratar och som tittar tomt på den som kommer med peppningar och nya infallsvinklar. Och det skrämmer mig! Det skrämmer mig att jag riskerar att hamna i den situationen, i det känslotillståndet!

Därför söker jag inte bara jobb på annonser jag hittar, utan jag försöker hitta andra vägar till sysselsättning och utveckling. Här har jag en liten fördel eftersom jag fick en pytteliten buffert från min arbetsgivare och därför inte får gå till arbetsförmedlingen riktigt än. Så jag kan bidra med det jag kan, utan att ta betalt för det, och fortfarande ha råd att betala hyran!

Jag har frågat några personer om de vill ha min hjälp. För det mesta är de superglada och tacksamma över att någon med tid är villig att hjälpa till. Det förutsätter förstås att de behöver hjälp med något jag kan; men jag har inget om inte bredd 😉

Jag har jobbat inom detaljhandel, restaurang, mjukvara, marknadsundersökningar, telemarketing, med administration och i bemanningsbranchen.

Jag har haft roller som bland annat receptionist, butiksbiträde, croupier, marknadschef, affärsutvecklare och online marketing-ansvarig.

Jag har studerat projektledning, affärsutveckling, marknadsföring, retorik, svenska, psykologi, sociologi m.m.

Förslagsvis använder du mig som bollplank el “coach” för frågor inom marknadsföring och kommunikation, men även diskussioner om startups, nätverkande, skrivande, projektledning, entreprenörskap, ledarskap är väldigt intressant!

Så, vad kan jag hjälpa dig med? Tveka inte att höra av dig!

5 Comments

 1. Arbetsförmedlingen

  Hej Linn,
  Jag heter Mia och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.

  Du verkar ha jättebra strategier i ditt jobbsökande och dessutom delar du med dig av dina erfarenheter och kunskaper, TOPPEN!
  Det framgår inte om du varit i kontakt med Arbetsförmedlingen men som jag uppfattar det så har du inte registrerat dig som arbetssökande.
  Det är viktigt att du besöker din Arbetsförmedling din första arbetslösa dag för att registreras som arbetssökande samt för att visa a-kassan (om du är medlem i en sådan)att du är arbetssökande.
  Dessutom är det bra att dina uppgifter finns registrerade hos oss då vi ofta får i uppdrag av arbetsgivare att lämna förslag på arbetssökande, och finns du registrerad hos oss så kan även du lämnas som förslag.

  För att registreras som arbetssökande så besöker du din Arbetsförmedling. Innan besöket kan du förbereda din inskrivning via vår hemsida här: http://bit.ly/PF4IxF

  Lycka till i ditt fortsatta arbetssökande!

  Med vänlig hälsning
  Mia, arbetsförmedlare

  Reply
  1. Linn Lindström (Post author)

   Hej Mia!
   Stort tack för ditt svar! Jag har betalt av min arbetsgivare under hela min uppsägningstid, men blev arbetsbefriad då uppsägningen var pga arbetsbrist. Jag fick veta av mitt fackförbund att jag ej räknas som arbetslös förrän 1a dagen utan betalning och att jag skulle uppsöka arbetsförmedlingen först då. Bör jag gå tidigare så säg gärna till, annars “ses” vi kanske om ett par veckor 😉

   Reply
 2. Alex

  http://delta.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?ProjectId=124794&DepartmentId=16106&MediaId=5

  Kanske ngt för en f.d. croupier, samtidigt som du får utlandserfarenhet. yep yep

  Reply
  1. Linn Lindström (Post author)

   Tack 😉 Jag var tyvärr aldrig en särskilt bra croupier, gjorde det mest för att det var “familjeyrket”. Men kanske nån annan som läser bloggen vill söka jobbet!

   Reply
 3. Arbetsförmedlingen

  Hej Linn!

  Jag heter Lisbeth och jobbar som Mia med att svara på bloggar som skriver om Arbetsförmedlingen.
  Du skriver inte hur länge du är arbetsbefriad innan du blir arbetslös utan inkomst. Jag skulle rekommendera dig att skriva in dig på Arbetsförmedlingen redan nu. För att skydda sin SGI hos Försäkringskassan så krävs det att man skriver in sig på Arbetsförmedlingen. Se regler om det här: http://bit.ly/IdfQAR

  För att a-kassan ska ha koll på när din ev. arbetslöshetsersättning ska börja betalas ut så behöver du komma in till oss för påanmälan till a-kassan. Det görs vid inskrivningen hos Arbetsförmedlingen.

  Med vänlig hälsning
  Lisbeth, arbetsförmedlare

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *