Hillevi Engström fick ett brev

Nedan publicerar jag ett brev skrivet av en arbetssökande bekant till mig, samt det svar hon nu fått från regeringen. Det är såklart bra att de svarar (något man inte är bortskämd med som arbetssökande), men ur svaret går det inte att hämta så mycket hopp om framtiden. Eller vad tycker du?

Jag känner iallafall igen mig i mycket och hade hoppats på mycket mer från en regering som vill göra det enklare att arbeta, men vad vet jag, jag har ju aldrig varit arbetslös under någon annan regering 😉

Hej.
Jag hörde, med stort intresse, både dig och andra delta i olika debatter om svensk arbetsmarknadspolitik under Almedalsveckan. Som arbetssökande, 50+ och kvinna vill jag bidra till att öka förståelsen för hur verkligheten ser ut. Arbetsförmedlingen har spelat ut sin roll och är ingenting annat än en kontrollfunktion. Tandlösa handläggare som känner sig bakbundna av paragrafer och lagar. Att komma med egna initiativ är lönlöst – ingen vågar ta beslut. A-kassan är en annan hämsko. Jag kan inte gå en utbildning, som jag bekostar själv, även om den är på kvällstid utan att riskera att bli av med min ersättning. Att vara arbetssökande, drivande och initiativrik är ett enda stort moment 22.
Till detta kan läggas det bemötande, eller snarare ickebemötande, rekryteringsföretagen ger. Jag är en engagerad kompetent person och efter att ha sökt över ett hundra jobb via annons har jag insett att det inte är någon som helst ide’.
Därför har jag skickat ett öppet brev till några av de största svenska rekryteringssajterna (bifogas nedan).
Jag vill skapa diskussion och debatt kring ett samhällsfenomen som missgynnar hela arbetsmarknaden. För min egen del kommer jag inte att lägga min tid på att skriva cv’n och svara på jobbannonser, jag lägger mitt krut på att leta upp de företag som intresserar mig och där jag ser att jag kan bidra med min kompetens.
Jag ser fram emot att höra av dig eller någon i din stab och ser du någon tjänst som skulle passa mig – hör gärna av dig!

Soliga hälsningar,
Helene Högberg Kessy 070 415 83 92
se.linkedin.com/in/helenehogberg/

Hej.

Jag vill ställa några öppna och raka frågor till rekryteringsansvariga på XXXXX:

Söker ni över huvud taget i er databas?

Dissar ni arbetssökande som fyllt 40-50?

Tittar ni alls på egenskaper, bakgrund, erfarenheter och alternativa utbildningsvägar eller är det bara svensk universitetsexamen som gäller?

Har ni så bråttom att snabbt hitta en kandidat, eftersom företagen anlitar flera rekryteringsföretag till samma tjänst, att ni inte orkar ta er igenom de ansökningar ni får? Och då väljer ut en viss “lättsåld” ålderskategori framför kompetens och egenskaper?

Jag är en engagerad kompetent person och efter att ha sökt över ett hundra jobb via annons har jag insett att det inte är någon som helst ide’. En inte alltför vild gissning är att det handlar om ålder och fördomar kring vad ni eller företagen tror är förknippat med att ha fyllt 50. Och företagen missar massor av kompetens och erfarenhet, för att inte tala om det betydande affärsnätverk ett långt yrkesliv kan ge. Dessutom är vi färdiga med föräldraledigheter och vab-dagar, ytterligare fördelar som arbetsgivaren får “på köpet” med en livserfaren person.

Att ha uppdaterade utbildningar/kompetensutveckling, att ha arbetat för starka varumärken och att ha en bred bakgrund borde vara värdefulla markörer för personalsökande företag.

Vems fördomar är det som står i vägen?

Jag ser fram emot ett ärligt svar.

Vänliga hälsningar,
Helene Högberg Kessy 070 415 83 92
se.linkedin.com/in/helenehogberg/

Svaret:

REGERINGSKANSLIET
Arbetsmarknadsdepartementet

Dnr: A2013/2786/POLHE

Hej Helene!

Tack för ditt brev till Hillevi Engström. Hillevi har bett mig besvara dig. Jag vill börja med att be om ursäkt för att svaret dröjt!

Jag har tagit del av det du berättar i ditt brev. Det är roligt att läsa om ditt driv att hitta ett arbete, men tråkigt att höra att haft svårt att hitta ett jobb. Regeringen är medveten om att arbetslöshet kan leda till ansträngande och tärande förhållanden. Det är därför vi valt att prioritera arbetsfrågan och upprättandet av en arbetslinje inom svensk politik. Regeringen vill att alla som vill och kan arbeta också ska kunna få ett jobb.

I skuldstormens spår följer uppsägningar och arbetslöshet i vår omvärld. Även effekterna på svensk arbetsmarknad väntas bli tydliga i år. Stora satsningar görs för att förstärka den aktiva arbetsmarknadspolitiken. Regeringen har tagit fram ett arbetsmarknadspaket på sammanlagt 8,1 miljarder kronor för åren 2012-2014. I fokus står insatser för jobb, aktivitet, utbildning, praktik och insatser som gör anställningar billigare. Dessutom ska en god matchning mellan arbetssökande och lediga platser säkras för att förhindra flaskhalsar och sämre tillväxtförutsättningar.

Regeringen har genomfört en mängd satsningar för att få fler i arbete. Bland annat har vi påbörjat en ny satsning kallad Jobbpakten. Den går ut på att regeringen diskuterar med arbetsmarknadens parter för att skapa fler och bredare vägar in på arbetsmarknaden. Detta hoppas vi ska leda till att fler människor kan lämna utanförskapet för att ta sig in på arbetsmarknaden.

Tyvärr har vi, av förklarliga skäl, inte möjlighet att ge dig ett universellt tips eller förslag som skulle ge dig ett arbete direkt. Det vi från politiskt håll dock kan göra, och också gör vårt bästa för att göra, är att skapa incitament för att fler arbetstillfällen skapas och se till så att den som blir arbetslös också får ta del av aktiva åtgärder och insatser.

Tack för att du tog dig tid att skriva. Det är särskilt värdefullt för oss att få ta del av synpunkter från personer som har en insikt i hur det fungerar ute i praktiken. Det är min förhoppning att det löser sig för dig till det bästa.

Tack för att du tog dig tid att skriva.

Med vänlig hälsning

Benjamin Dousa
Politiskt sakkunnig brevsvarare
Arbetsmarknadsdepartementet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *