Gästbloggare och årets slut

Den senaste tiden har det varit lite stiltje här. En anledning är att jag börjat gästblogga på TjänstePortalen

Den senaste bloggposten med boktips för julhelgen kan ni läsa nedan.
Vill ni läsa de tidigare så kollade här länkarna:
Att söka rätt jobb
Se dig själv utifrån
Glöm inte att fira

4 böcker att inspireras av
Börja 2014 med nya tankar och verktyg

När det blåser runt husknuten och temperaturen ligger under nollan tycker jag att det är ganska skönt att krypa under en filt och läsa lite. Så varför inte använda de kommande helgerna till att inspireras av de här böckerna (kanske till och med önska dig en av dem i julklapp).

Hångla mer – Klas Hallberg (2005)
Den här boken önskar jag att jag hade läst för länge sen! Klas vill utmana oss att ge oss hän och han berör såväl kraften i vårt språkbruk som jämställdhet i den här boken – utan pekpinnar men med många uppmaningar att synliggöra våra egna tankevurpor. Han skriver om vad meningen “Alla kan inte få drömjobbet” gör med vår kreativitet och hur vi måste sluta blanda ihop begreppen allvarlig och seriös. Läs boken!

4 timmars arbetsvecka – Tim Ferris (2009)
Egentligen vet jag inte om 4 timmars arbetsvecka är något jag vill eftersträva, men idéerna som författaren presenterar tvingar mig att tänka nytt. Det handlar om att se arbetslivet som något annat än en tillsvidareanställning på 100% eller 75%. Arbetsgivare kommer också behöva tänka nytt kring anställningar framöver och många av oss kommer säkert ha både två och tre parallella sysselsättningar i framtiden (något som inte betyder att vi arbetar 100 timmar i veckan). Kanske kan du hitta inspiration till ditt nästa äventyr?

Arbetslös men inte värdelös – Beate Möller & Nina Jansdotter (2013)
Den här boken skrevs eftersom inga tillgängliga böcker behandlade hur man behåller (och bygger upp) sin självkänsla som arbetssökande. Den innehåller en mängde praktiska övningar och jag kan verkligen rekommendera den. Jag har även bloggat utförligare om boken på min blogg

Självledarskapet och en-minuts-chefen – Ken Blanchard, Susan Fowler, Laurence Hawkins (2006)
En inspirerande bok med en fin berättelse om att ta ansvar för sin egen utveckling. Ken Blanchard har skrivit över 30 ledarskapsböcker tillsammans med olika medförfattare. Boken är lättläst och perfekt för en eftermiddag då nyårslöftena börjar göra sig påminda. Här diskuteras begrepp som självledarskap och självbegränsningar, varför makt inte är ett negativt ord och hur “jag behöver” är de mest kraftfulla ord du kan använda för att etablera ett samarbete.

Ha en fin jul och ett fantastiskt nytt år!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *