Fikafunderingar om rekryteringsprocessen

I fredags fikade jag med en f d kollega. Han har också letat jobb ett tag och vi pratade bland annat om hur fantastiskt olika intervjuer kan vara.

Jag har förstås varit på intervjuer på företag i olika storlekar och i olika branscher, men han som mest riktat in sig  på en bransch höll med; samspelet med intervjuaren är så sjukt viktigt.

Med det inte sagt att det är bättre att företagen sköter rekeyteringen helt själva. Tvärtom tror jag att arbetsgivaren får chans att träffa kandidater som är mer öppna och bekväma, om valet av rekryteringsfirma skötts rätt.

Jag kommer försöka summera mina erfarenheter i en serie poster. För att hjälpa mig själv minnas den dan jag ska rekrytera igen, och för att kanske få in kommentarer från dig kring liknande eller helt andra upplevelser som jobbsökare.

Fika-kompisen fick f.ö. ett  jobberbjudande strax efter vi fikat! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *