Jag tar chansen till coaching

Jag ansökte om jobbcoach i veckan och har fått mail om att det blivit godkänt. Det kommer beslut per vanlig post till mig och den jobbcoach jag valt, men förhoppningsvis kommer de i veckan och då kan vi köra igång.

Arbetsförmedlingen har en lång lista på jobbcoacher, och alla företag har lite olika profil, så det tog en stund att gå igenom och utvärdera vilka jag tror kan bidra mest till min utveckling. Jag valde ut tre och mailade en förfrågan och mitt CV, eftersom det känns viktigt att coachen känner att min bakgrund är något de kan bygga på.

Jag har lärt mig att det numer inte krävs att man varit arbetslös en viss tid innan man har rätt till jobbcoach och det känns verkligen som ett bra beslut! Kanske behöver man hjälp att formulera bra följebrev och kanske behöver man bara se vad man är bra på – oavsett vad, är ingen hjälpt av att vara arbetslös i flera månader innan man får hjälp med det.

Min förhoppning inför min jobbcoachning är att jag ska bli bättre på att se vad jag åstadkommit hittillls, presentera mina styrkor bättre i intervjuer och sätta upp mål för framtiden. Tiden jag la på att utvärdera de olika coacherna som erbjuds via AF har förhoppningsvis gett mig en bra grund för att få ut det mesta av det. Jag är superpeppad och hoppas att alla som är arbetslösa tar den här chansen att utvecklas!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *