4 möten förra veckan (men ingen intervju)

Förra veckan hade jag möten inbokade måndag till onsdag, och fick sedan möjlighet att vara med på ett seminarium på torsdagen.

Inget av de här mötena var en anställningsintervju – nej, faktum är att det varit väldigt stilla på den fronten ett tag nu. Och ju fler personer jag träffar desto tydligare blir det att det verkligen ÄR nätverk det hänger på när folk rekryterar. Men visst ska man fortfarande skicka traditionella ansökningar – plötsligt händer det, som de säger i Triss-reklamen.

Mötena då; ja, det ena var en fika med en tjej jag träffat på via ett frukostseminarium. Hon är en så där öppen, trevlig och framåt person som laddar en med energi bara genom att vara sig själv. Att hon dessutom har stora framtidsplaner och är egendöretagare gör henne till en perfekt person att hämta lite inspiration från och utbyta idéer med.

Det andra mötet var ett samtal om onlinemarknadsföring och SEO med en kvinna jag hittat via Twitter. Hon har ett nystartat företag som avser att göra skillnad på arbetsmarknaden och i rekryteringsprocesser. Efter 7 månader som arbetssökande kan jag inte göra annat än välkomna sådana ansatser med öppna armar!

Onsdagens möte var med en kvinna som vill hjälpa företag att öka den digitala kompetensen hos sina medarbetare. Fokus ligger på strategi och affärskoncept och den digitala kompetensens plats ändå till styrelsenivå. Efter 5 år i mjukvarubranschen och eftersom jag dagligen ser de möjligheter det digitala skapar för varumärkesbyggande och kommunikation, var jag helt enkelt tvungen att ta kontakt!

Onsdagens möte ledde till torsdagens seminarium och det kan väl ses som ett bevis på att nätverkandet jag nu ägnar mig åt öppnar vägar till nya kontakter (och kanske så småningom jobbet med stort J)

Så, om vi inte känner varann och du vill ta en kaffe och snacka marknadsföring, entreprenörskap, rekryteringar, arbetsmarknad eller kanske motivation, hör gärna av dig till @DangerousDolly eller linn.lindstrom@gmail.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *